Relat, clar i concís, redactat de manera breu i entenedora, através del qual, Rosa, explica l'experiència se superar un càncer de mama, a partir del dia del diagnòstic i el posterior tractament, des d'una vessant real i optimista.

L'esperit d'acceptació i superació de com va viure tot el procés, pot servir d'aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida, es puguin trobar en una situació semblant.

viernes, 9 de marzo de 2012

XERRADA A PORTBOU

Xerrada a Portbou.

Centre cívic

7 de març de 2012

Portbou, situat a frec de la frontera. Els veïns, gent acollidora, dones que treballen amb il·lusió pel bé del municipi, i t’ofereixen la possibilitat de fer una xerrada.

Una de les finalitats de les xerrades és intentar oferir un plantejament diferent de la idea que tenim concebuda del càncer.

El primer que ens diu el nostre cervell, les primeres associacions que realitzem potser de forma inconscient.

Una desgracia…

Una injustícia…

Això mai, en cap moment, tenim que intentar evitar aquests pensaments. I…

Perquè fem aquest plantejaments, erronis?

Perquè ens deixem portar per tot allò inicialment?

Totes aquelles circumstàncies de la vida en que ens trobem sense escollir, depenen dels nostres esforços per reconduir la situació, optar per un punt de sortida diferent i entendre que depèn de nosaltres com viurem aquest procés.

Quan de mica en mica vas exposant aquestes idees, veus la cara d’interès de les persones que t’escolten, que d’una manera discreta i silenciada van afirmant, entenent les explicacions i els seus fonaments.

Potser els condueixes a unes reflexions, al cap i a la fi d’això es tracta.

I al finalitzar l’exposició, en el torn de paraules, trobés entre el públic persones que donen suport al que els has explicat, comparteixes un intercanvi de paraules, com a reflexa de la visió única i personal que tenim cada un de nosaltres.

Va ser un plaer poder compartir una tarda – vespre amb aquest grup de dones de Portbou, veure el seu tarannà obert, entranyable, franc i sincer, recollir en darrera instància els fruits de cada experiència i interioritzar-la.

Moltes gràcies a totes elles per la manera que t’acullen, pel tracte rebut, per l’estona compartida.

No hay comentarios: