Relat, clar i concís, redactat de manera breu i entenedora, através del qual, Rosa, explica l'experiència se superar un càncer de mama, a partir del dia del diagnòstic i el posterior tractament, des d'una vessant real i optimista.

L'esperit d'acceptació i superació de com va viure tot el procés, pot servir d'aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida, es puguin trobar en una situació semblant.

lunes, 19 de marzo de 2012

XERRADA A ALELLA



Xerrada a Alella.

16 de març de 2012

Sala les Golfes del centre Cívic de Can Lleonard.

Intentes transmetre al públic assistent, a través d’un llenguatge planer i entenedor, els diferents punts que integren la xerrada, mitjançant la projecció de flaixos que han quedat retinguts a la memòria.

Retallar i confeccionar amb paraules una sanefa amb colors vius, alegres, exempt de pors , de malentesos, d’exageracions i d’afirmacions sense cap fonament. Posant com a tonalitat de fons el que vaig viure i la manera que vaig afrontar el càncer, tenint en tot moment present la veritat, sense perdre mai de vista els referents avalats per un fonaments amb una sòlida base realista.

Una oportunitat per endinsar-nos en els sentiments, percepcions, del malalt oncològic, per conèixer com afronten els malalts aquesta etapa de la vida, quins plantejaments quina manera viuen el dia a dia i d’on extreuen el coratge que els caracteritza.

Concloc la meva intervenció amb una cita extreta del llibre escrit pel pedàgog, oriünd d’Alella Francesc Ferrer i Guardia “L’Escola nova”. Unes paraules, penso jo, molt en consonància amb el que he explicat i que ajuden a clarificar quina ha de ser la nostra postura davant una adversitat.

No perdem el temps, demanant a un Deu imaginari

tot allò que només podem obtenir amb el treball.

No perdem el temps, demanant als altres

el que ens correspon i podem obtenir per nosaltres mateixos”.

Durant el torn d’intervencions que s’obre posteriorment, s’estableixen molts punts de coincidència amb totes aquelles persones que han viscut una experiència similar, cadascú amb uns matisos diferents fruit dels factors que influeixen en la forma que encararem aquest procés i que varien substancialment d’un individu a un altre.

Es grat veure com les teves paraules han servit per confraternitzar veus anònimes, desconegudes entre si i com s’estableix un diàleg distès entre els assistents.

Tot això gràcies a la iniciativa de l’Associació Dones Solidaries d’Alella.

No hay comentarios: