Relat, clar i concís, redactat de manera breu i entenedora, através del qual, Rosa, explica l'experiència se superar un càncer de mama, a partir del dia del diagnòstic i el posterior tractament, des d'una vessant real i optimista.

L'esperit d'acceptació i superació de com va viure tot el procés, pot servir d'aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida, es puguin trobar en una situació semblant.

martes, 25 de octubre de 2011

XERRADA A MOLINS DE REI


19 D’OCTUBRE DE 2011.

DIA MUNDIAL DEL CANCER DE MAMA

XERRADA A MOLINS DE REI

ASSOCIACIÓ PICAM.

Dintre de les varies activitats, molt encertadament programades per l’associació PICAM de Molins de Rei (Prevenció Informació càncer Molins de Rei) en motiu del dia mundial del càncer de mama hi constava dues xerrades i la visualització d’un vídeo on el mostrava la manera com efectuar correctament palpacions per detectar qualsevol anomalia en el pit.

I algú es pot preguntar sobre l’encert de totes les activitats que s’havien plantejat realitzar. Senzillament perquè abrasaven diferents camps o diferents punts de vista de la malaltia.

Per una banda s’havia tingut en compte l’opinió de professionals, que és a traves de la informació que ens arriba de la seva ma i també de la seva ajuda que aconseguirem vèncer aquesta angoixa que envolta la malaltia i sabrem com actuar en determinats moments, que així ho requereixin.

I en segon lloc la visió que te un malalt del càncer, la seva particular manera de viure aquesta etapa de la seva vida, com l’afronta, com hi lluita, els seus sentiment, emocions, pors, angoixes i la seva Victoria sota el títol “Una visió Positiva del càncer mama”.

Un títol, prou èxplicit per si sol. En breus paraules ens dóna una idea entenedora del contingut de la xerrada, perquè el malalt, aquella persona que l’ha patit en primera persona, pot realitzar unes aportacions insubstituïbles, amb l’ única i desinteressada finalitat d’ajudar a altres persones que visquin situacions similars.

Passant a un camp més personal, va ser molt agradable retrobar-me amb membres de l’Associació PICAM, dones amb unes grans inquietuds, que els senyalen les directius del treball de l’associació. Vers qui hi tens un gran respecte, davant la seva generositat de liderar una associació d’ajuda al malalt oncològic i amb seu treball diari constant i persistent fan dels seus objectius realitats a fi de millorar diferents aspectes de la vida quotidiana de malalts de càncer.

Va ser molt grat poder compartir amb totes elles un mati especial, un matí d’una jornada marcada en el nostre calendari, com el dia mundial de càncer de mama. Confraternitzar amb dones, amb qui t’hi uneixen molt punts en comú i algunes vivències paral·leles.

Moltes gràcies a totes elles per la seva invitació per realitzar una xerrada, per la seva acollida i pel tracte rebut.

Espero i desitjo tornar a compartir properament altres moments amb la seva companyia.

No hay comentarios: