Relat, clar i concís, redactat de manera breu i entenedora, através del qual, Rosa, explica l'experiència se superar un càncer de mama, a partir del dia del diagnòstic i el posterior tractament, des d'una vessant real i optimista.

L'esperit d'acceptació i superació de com va viure tot el procés, pot servir d'aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida, es puguin trobar en una situació semblant.

viernes, 10 de diciembre de 2010

PARTICIPACIÓ AL PROGRAMA "ELS MATINS" DE TV3

Com podríem qualificar en poques paraules la intervenció al programa els matins de TV3 el dia 7 de desembre.

Resulta difícil trobar les paraules adequades.

Veritablement, és complex resumir encertadament tot el vaig sentir.

De la manera com s’anava descabdellant l’entrevista, en mig del tràfec que suposa l’emissió d’un programa televisiu en directe. Tots d’un en un i consecutivament per ordre, anàvem desgranant la nostra experiència personal, els sentiments anaven quedant exposats sobre la taula. Es mostraven algunes divergències derivades de les circumstàncies personal de cada un, per altra part moltes coincidències, molts punts en comú.

A tots ens havien empès motius similars en el moment d’iniciar aquest projecte i per continuar pugnant perquè arribés a bon terme.

Esser convidada al programa “Els matins” de TV3 que compte amb una gran audiència és un reconeixement a la meva tasca, una satisfacció personal que t’omple d’orgull. Representa traspassar les fronteres imaginàries del meu mon més proper, per tenir una discreta projecció, dins la societat catalana, pot significar, que l’edició del llibre pugui arribar a més persones, persones que desitgin compartir amb mi la meva experiència de superar un càncer de mama, que tal vegada s’hi sentin identificades per la circumstància de viure a la pròpia pell o, a través d’una persona propera, una situació semblant.

Va representat compartir, durant breus moments, anhels, interessos, opinions, dificultats superades, esforços esmerçats per aconseguir una fita semblant.

Per sobre de tot, aquests llibres escrits destil·len uns qualificatius que els defineixen i que els uneixen englobant-los en una unitat per les seves característiques similars: il·lusió, felicitat, tenacitat, perseverança i optimisme. Uns mots amb un significat positiu que cal inculcar i que cal mostrar. Continuar treballar perquè puguin arribar a significar un recolzament a qui ho necessiti, que li puguin transferir les forces que en algun moment manquin o que senyalin un camí a la superació i obrint una escletxa a l’esperança.

Només em resta donar les gràcies a l’equip humà del programa “Els matins” de TV3 per haver-me convidat a participar-hi.

Moltes gràcies a tots els que han contribuït a fer possible el programa.

Moltes gràcies a tots els espectadors que han visualitzat el programa.

A tots ells, gràcies per haver obert la porta de casa seva i que jo hi pugues entrar per mostrar-los el meu llibre.

No hay comentarios: