Relat, clar i concís, redactat de manera breu i entenedora, através del qual, Rosa, explica l'experiència se superar un càncer de mama, a partir del dia del diagnòstic i el posterior tractament, des d'una vessant real i optimista.

L'esperit d'acceptació i superació de com va viure tot el procés, pot servir d'aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida, es puguin trobar en una situació semblant.

miércoles, 24 de octubre de 2012

XERRADA "EL PRAT DEL LLOBREGAT" dia 23 d'octubre de 2012


Com un vol d’ocell, que capta amb l’alçada, fins el més petit detall de tot el delta;

Allí, on la terra és confon amb el mar.
Allí, on el mar es barreja amb el cel
Allí, on l’aigua del Llobregat, enfarfegada de l’olor dels camps de que ha travessat al llarg del seu camí, conquereix les onades marines i s’endinsa, assolint l’anonimat dins la plana extensa de les marinades. Aiguabarreig enterbolit per les aportacions incessants dels corrents d’aigües que l’envaeixen.

Com una metàfora al·legòrica, de les aigües que es consoliden amb lligams,...  

Es així com ha estat, i és un mirall, on es reflecteix una realitat social, on diverses cultures, han après a conviure, a compartir l’espai, el temps. Han enriquit plegats un entorn urbà multicultural. Han treballat colze a colze, unint esforços, no estalviant-hi hores.  I d’aquesta manera la vida pren vida

I des d’aquesta plana, encarada a llevant, oberta al riu, oberta al mar, tinc una invitació per oferir una xerrada. En un edifici suprem, exquisit, donant rellevància a la magnificència dels llibres, posant èmfasi al saber i facilitant amb amabilitat i comoditat el seu accés.

Però, és el caliu humà amb que et reben l’equip humà de l’Ajuntament i les membres de l’AECC que pren principal importància.

Darrera l’organització d’un acte similar s’hi amaguen hores de feina, converses, il·lusió, la sensibilitat vers una malaltia que afecta a moltes persones del nostre entorn i no els manquen ànims, que per fer més planer el camí del malalt oncològic.

Un públic atent, silenciós que recull amb atenció les explicacions que els vas oferint, afirmen amb lleus moviments de cap o es mostren sorpresos davant d’alguns detalls que relatés.

Per tant, fer arribar el meu agraïment a totes aquelles persones que han fet possible l’acte a la biblioteca municipal del Prat del Llobregat i donar les gràcies a totes les persones assistents.

Moltes gràcies per la vostra invitació i moltes gràcies pel tracte rebut.

Una forta abraçada.


No hay comentarios: